osmosetechniek

Zonnepanelen reinigen of ramen wassen met osmose water gaat zeer eenvoudig en snel. Doordat osmose water ontdaan is van alle vervuiling te weten kalk, bacteriën, mineralen en virussen is het osmose water zeer goed te gebruiken voor het reinigen van zonnepanelen en ramen. Osmose water droogt op zonder dat het vlekken achterlaat. Het is dus niet nodig om de zonnepanelen of ramen na het wassen droog te maken.

In normaal leidingwater en regenwater zitten mineralen en zouten die op het oppervlak van je ramen achterblijven wanneer het water is opgedroogd. Hierdoor ontstaan de bekende kringetjes na afloop van een regenbui.

Glasbewassing met osmosewater zorgt voor een streeploos resultaat. Maar wat is osmose bewassing precies? Bij osmose glasbewassing wordt gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water. Dit is gewoon water dat door middel van filters ontdaan is van mineralen en zouten. Het wordt ook wel ‘osmosewater’ genoemd. Er blijft puur water over dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen en andere oppervlakken omdat er niets meer in het water zit dat vlekken kan maken .